راهنمای جامع تقویت صدا با طب سنتی

طب سنتی ایران یکی از جامع ترین و کاملترین طب ها است. این طب با کمک داروهایی کاملاً طبیعی و گیاهی به درمان بیماری ها می پردازد. این داروهای گیاهی نه تنها هیچ ضرری ندارند بلکه سرشار از خاصیت و فایده هم هستند.

طب سنتی علاوه بر درمان بیماری ها، برای سلامت تمامی اعضای بدن نیز تجویزهایی دارد. یکی از موارد مهم در دستورات طب سنتی که مربوط به موضوع امروز ما است، تاثیر داروها و تجویزهای طب سنتی برای تقویت صدا است. اینکه چه داروهای گیاهی برای تقویت صدا مفید هستند و چگونه باید مصرف شوند و مصرف هریک چه تاثیری بر روی صدا دارد، یکی از دانش های مهم در زمینه طب سنتی محسوب می شود. اگر تمایل دارید که برای تقویت صدا و یا هر موضوع دیگری، به سراغ داروهای طب سنتی بروید، حتما با افراد متخصص در این زمینه مشورت کنید و با پیشنهادهای افراد نابلد، سلامتی و صدای خود را به خطر نیندازید. با ما همراه باشید تا صدای شما را با کمک طب سنتی تقویت کنیم.

راههای تقویت صدا با کمک متدهای خانگی و سنتی

یشتر افراد دوست دارند تا برای تقویت صدای خود از راه های طبیعی و بدون دردسر استفاده کنند که عوارض کمتری نیز برای آنان داشته باشد.

معجون شیر انجیر

یکی از معجون های فوق العاده با تاثیر درمانی بسیار بالا برای تقویت صدا معجون شیر انجیر است که تاثیر آن بسیار بالا است.

برای تهیه معجون شیر انجیر باید مقداری انجیرهای خشک شده را با مقداری شیر جوشیده مخلوط کنید و مقداری آرد و دارچین نیز به این مخلوط اضافه کنید و نوش جان کنید. در ادامه معجون های خانگی مناسبی را برای این کار به شما معرفی خواهیم کرد.

پیاز تنوری شده

یک معجون معجزه آسا برای قوی کردن تارهای صوتی معجون پیاز تنوری است درست کردن این معجون آسان است و فقط کافی یک پیاز را به شکل تنوری بپزید. بعد از شستن پیاز آن را درون فویلی بپیچید و بر روی ذغال قرار دهید و بعد از پخت آن را مصرف کنید.

شربت عسل

این شربت نیز به سادگی تهیه می شود و کافی مقداری عسل را با آبی نیمه ولرم مخلوط کنید و آن را هر روز در برنامه خود قرار دهید. استفاده از این معجون خانگی موجب می شود تا صدایی رسا و گیرا داشته باشید.

مصرف سوپ

یکی از مواد غذایی و شادی معجون های موثری که برای تقویت صدا مناسب استفاده از سوپ است. این ماده غذایی موجب می شود تا التهابات تار صوتی درمان و از بروز این التهابات پیشگیری شود. سعی کنید سوپ را زمانی که گرم است مصرف کنید تا تاثیر بیشتری داشته باشد.

چه چیزهایی نباید مصرف کرد؟

در کنار داشتن برنامه غذایی برای تقویت تارهای صوتی رعایت برخی از نکات ضروری است که به داشتن صدایی بهتر و قوی کمک خواهد کرد. در زیر با برخی از توصیه ها آشنا خواهید شد:

  • شما به عنوان یک خواننده یا فردی که قصد دارد صدای خود را تقویت کند نباید از کافئین ها مصرف کنید. مصرف مواد کافئین دار نظیر: کاکائو، قهوه، شکلات و دیگر مواد کافئینی موجب می شود تا تارهای صوتی شما خشک شوند و با از بین رفتن طراوت آن دچار اختلالات خواهید شد.
  • مصرف دهان شویه استاندارد نیز از دیگر توصیه ها و نکات ضروری است زیرا استفاده از دهان شویه غیر استاندارد موجب خشک شدن گلو می شود.
  • خوراکی هایی که نسبت به آن ها حساسیت دارید باید شناسایی کرده و از مصرف آنها بپرهیزید.
  • اگر در محیط های شیمیایی قرار دارید باید خود را از این مناطق دور نگه دارید زیرا ممکن است به حنجره شما آسیب وارد کنند.

بررسی گیاهاین دارویی موثر در رفع گرفتگی و تقویت صدا

مجید محمدیان، سرپرست مرکز تحقیقات سلامت دانشگاه علوم پزشکی، درباره راه‌های درمان مشکلات تارهای صوتی خوانندگان با استفاده از داروهای طبی و گیاهی گفت: داروهای طبی مانند آمپول دگزامتازون، کورتیکواستروئید و کورتون‌ها قطعاً در برطرف کردن گرفتگی تارهای صوتی تأثیرگذار است و وقتی خواننده ای دچار گرفتگی صدا شود تنها راه معالجه فوری برای آواز خواندن آمپول عضلانی دگزامتازون است اما بهتر است درمان با شیوه‌های سنتی و پیشگیرانه انجام شود.

وی درباره مواد غذایی که در نرم کردن سینه مؤثرند،‌ گفت: آویشن و انجیر خشک که در شیر گرم حل شده باشد و عناب که خاصیت ضدآلرژی و خاصیت لعابی دارد از جمله این موارد است.

محمدیان، با اشاره به اینکه لعاب عناب را به چند روش می‌توان به دست آورد، گفت: به این شکل که عناب در آب ریخته شود، هسته آن جداسازی شود سپس لعابی که از آن جدا می‌شود توسط فرد خورده شود و یا اینکه به‌عنوان بخور مورد استفاده قرار گیرد.

پودر گیاهی «روتارین» در نرم‌کردن سینه تأثیرگذار است

این پزشک عمومی در ادامه افزود: پودر گیاهی که نام فارسی آن «روتارین» است که می‌توان آن را در آب ریخته و پس از ایجاد ورم‌کردگی و آماس فرد این گیاه را بخورد؛ این گیاه در نرم کردن سینه بسیار مؤثر است، همچنین آبنبات سرد، دمنوش‌ها مانند دمنوش عناب و یا بخور آن تأثیر جدی دارد و اگر خواننده ای قصد خواندن در صبح را دارد و یا به‌قصد پیشگیری، شب قبل از بخور عناب استفاده کند.

وی از دوش آب گرم به‌عنوان یکی دیگر از نرم کننده‌های عضله اشاره کرد و گفت: وقتی عضله‌ای دچار گرفتگی می‌شود، از آب گرم و یا کیسه آب گرم استفاده می‌کنیم تا این عضله شل شود.

مصرف مواد غذایی دارای ویتامین C نرم‌کننده تارهای صوتی‌اند

محمدیان درباره نقش ویتامین‌ و میوه‌ها در درمان تارهای صوتی گفت: میوه‌های دارای ویتامین C مانند پرتقال، سیب، لیموترش، سبزیجات تازه و سیب‌زمینی که دارای ویتامینC هستند به‌غیر از کیوی جزو درمان و نرم کننده‌های تارهای صوتی هستند.

وی با اشاره به اینکه غذاهای نرم و آبکی مانند آش و ریشه شیرین‌بیان، بادام، گوشت آب‌پز، باقالی‌پلو بر نرم کردن تارهای صوتی مؤثر است، به بسیج پزشکی گفت: حل کردن نشاسته در آب سرد سپس اضافه کردن آب گرم به آن که در گذشته استفاده می‌شد، همچنین کتیرا، زرده تخم‌مرغ و عسل، چهارتخمه، شنبلیله، خرما، مویز، انجیر، دانه صنوبر، آش بدون گوشت با ماش پوست‌کنده، مغز بادام‌شیرین، دم‌کرده تخم ختمی، شیره بادام شیرین، بِه‌دانه که می‌توانند در آب بخیسانند سپس مصرف شود.

بِه‌دانه در رفع خشونت صدا کمک‌کننده است

سرپرست مرکز تحقیقات سلامت، بلایا و فوریت‌های دانشگاه علوم پزشکی قم ادامه داد: همچنین خوانندگان می‌توانند بِه‌دانه را روی زبانشان بگذارند تا آرام آرام لعاب خود را پس دهد و باعث رفع خشونت شود.

وی با اشاره به اینکه گیاه اسفرزه خاصیت بازکنندگی دارد و آب را به خود جذب می‌کند، عنوان کرد: صمغ عربی، جو، آش جو، رشته‌های سوپی، اسفناج، کدو، باقالا، شنبلیله، هریره با سبوس گندم، روغن بادام، مایعات ولرم و نیم‌گرم مانند چای کمرنگ، زرده تخم‌مرغ عسلی بدون نمک، انجیر خشک با عسل، شیر ولرم با عسل، سیر که می‌توان آن را در غذا ریخت از جمله مواد تأثیرگذار بر تارهای صوتی هستند.

این پزشک عمومی خاطرنشان کرد: تخم ساییده کرفس با شیر گوسفند در طب سنتی عنوان شده است؛ دم‌کرده عناب، سیاه‌دانه با عسل، شیربرنج و همچنین خوردن پنج عدد عناب با تخم ختمی و ریشه شیرین‌بیان با نبات از نکاتی است که در طب سنتی برای درمان خشونت تارهای صوتی بیان شده است.

1650 بازدید

 برچسب ها: